House of Contrasts

Mechanism Arch house of contrasts1.jpg
 

 

We reimagined an entire house for a young couple in southeast Portland. A convoluted existing floor plan was cleaned up to create a simple, modern house with meaningful spaces and quality finishes.

The existing house has eight foot high ceilings, so a series of vertical elements, including a wooden screen wall, and a feature wall at the master suite were designed to create a sense of verticality. Windows, hardware, and fixtures will be black to contrast the white walls and light-colored flooring.

 

 

Timeline: 2019

Location: Portland, Oregon

Status: In construction

Contractor: Purch & Holding

 

 
 
4B59ACA8-0C2D-4B0E-9000-2C8897CF875A.jpg
7A41E9C1-09E3-449F-9784-C9909033B1EF.JPG
 
 
 
New vertical cedar siding was added at the exterior around the new large sliding glass doors.

New vertical cedar siding was added at the exterior around the new large sliding glass doors.

 
 
 
B2AC46F3-1D70-4B23-B5C6-E60E0C858588.JPG
IMG_1858.JPG
 
 
 
IMG_1860.JPG
 
 
 
628E6BD4-42FE-429C-96C7-8A4276AB3BD5.JPG
 
 
 
B934E0FF-12A0-4FDE-B4CC-77030587907D.JPG
 
 
Floor plan

Floor plan